top of page
Yazarın fotoğrafı🌙Aycell Yıldız⭐

Yaban Mersini Reçel Tarifi

Güncelleme tarihi: 14 Tem 2022

Yaban mersini vitamin ve mineral dolu harika bir meyvedir. Evde yaban mersini reçeli nasıl yapılır?. Yaban Mersini Reçeli, diğer reçel çeşitlerine göre sıklıkla tercih edilmeyen bir reçeldir. Bunun sebebi ise yaban mersini reçelinin fiyatının çok yüksek olmasıdır. Yaban mersininin fiyatının bu kadar yüksek olmasının sebebi ise, toplama işleminin zahmetli olmasından kaynaklamaktadır. Aslında yetiştirmesi oldukça kolay olan yaban mersininin toplanması maalesef bu kadar kolay değildir.




Yaban mersini antioksidan açısından oldukça zengin olan bir kaynaktır. Antioksidan özelliği ile yaban mersini insanların sağlığı bakımından çok yararlıdır. Yaban mersininin kendi bünyesinde barındırmış olduğu antioksidan özellikle vücuttaki serbest radikaller ile savaşmaktadır. Bu radikaller ile antioksidanların savaşması sağlık bakımından oldukça önemlidir. İnsanların vücudunda kontrol altında olmayan radikaller çoğunlukla en başta stres şeklinde ortaya çıkarak bir çok sağlık probleminin yaşanmasına da sebep olabilmektedir. Yaban mersininin faydaları saymakla bitirilemez ve daha pek çok yararı bulunmaktadır. Hatta yaban mersininin başka en önemli özelliği kalp sağlığını koruyucu etkisi yaratmaktadır. Özellikle kolesterole karşı çok faydalıdır. Vücutta bulunan kanser hücrelerinin hem çoğalmasını hem de yayılmasını büyük ölçüde engellemektedir. En önemlisi hafızayı canlı tutmaktadır. İnsan vücuduna bu kadar faydalı olan bir reçelin tadını eğer merak ediyorsanız, mutlaka hemen denemeli ve sevdiklerinizle bu nefis lezzeti paylaşmalısınız. Yaban mersini reçeli uzun süreli olarak cam kavanozlar da kolaylıkla muhafaza edilebilir.


Yaban Mersini Reçeli İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 kilogram yaban mersini

  • 1 kilogram+1 su bardağı toz şeker

  • 1 kahve kaşığı limon suyu

Yaban Mersini Reçelinin Hazırlanışı, ilk önce yaban mersinini çöplerinden ayıklayarak bol su ile çok fazla yıpranmasına izin verilmeden iyice yıkanmalıdır. Çünkü yaban mersini çok kolaylıkla ezilen bir meyvedir. Ardından yıkadığınız yaban mersinini suyunu süzmesi için süzgecin içine alalım. Suyunu süzen yaban mersini uygun olan bir tencerenin içerisine alalım ve üzerini toz şekeri ilave ederek kaplayalım. Daha sonra tencereyi orta ateşin üzerine koyalım ve yaban mersini kaynamaya başlayıncaya kadar temiz bir tahta kaşık ile çok yavaş bir şekilde karıştırarak pişirelim. Yaban mersini kaynadıktan sonra üzerine limon suyunu gezdirelim ve ocağın altını kıstıktan sonra yaklaşık olarak 35-40 dakika kadar pişirelim. Yaban mersini reçelini kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatalım. Yaban mersini reçeli piştikten sonra tencerenin içinde ilk olan sıcaklığını attıktan sonra cam kavanozların içerisine paylaştıralım. Yaban mersini reçelini uzun zaman muhafaza etmek için mutlaka temiz cam kavanozda saklanmalıdır. Afiyet olsun.



0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page